Noen gode medisinske apper for iOS enheter

Å jobbe som ambulansepersonell kan være en stressende oppgave. Enkelte situasjoner krever mye oppmerksomhet, og det kan det være lett å miste fokus. Da er det greit å ha noen medisinske apper lett tilgjengelig, som kan brukes for raske oppslag når helsepersonellet kan ha nytte av det, i visse situasjoner. Kanskje har pasienten inntatt legemidler som du ikke kjenner til. Da er det greit å bruke appen til Felleskatalogen, hvor du kan søke på legemiddelnavn og finne informasjon om disse. Feil og avvik ved medisinering kan få fatale konsekvenser, og det lønner seg derfor å dobbelsjekke både to og tre ganger.

shutterstock_260351465Mengde x Styrke = Dose, eller?

Studenter og nyutdannede trykker medikamenthjelpemidlene til sitt hjerte. Det gjør også den erfarne sykepleieren, for med appen “Legemiddelutregning”, som er utviklet i samarbeid mellom Statens Legemiddelverk og Helsebiblioteket, så kan du enkelt dobbeltkontrollere deg selv. Appen veileder deg frem til riktig svar, steg for steg. Glem bare ikke at utregninger av legemidler alltid bør dobbelkontrolleres, og appen endrer ikke helsepersonellets ansvar. Kjøp iPhone og andre produkter fra Apple, så er du klar til å logge inn i App Store og finne oversikten over de ulike medisinske appene som er tilgjengelige. Da vet du samtidig at de er kompatible og ment for iOS enheter.

En oversiktlig håndbok kan også være greit

Alle leger og helsepersonell synes det er greit å ha en håndbok tilgjengelig som kan gi beslutningsstøtte og info om behandling. “Legevakthåndboken” er nok en app som er kjekk å ha tilgjengelig for hånd, enten på mobil eller andre iOS enheter. Det er NKLM som er faglig tilrettelegger av boken, og den er brukervennlig og lett å navigere i. Nyt godt av at vi lever i en teknologisk tid, der informasjonen er lettere tilgjengelig enn noen gang før. Med godkjente apper utviklet av fagfolk, vil du gå en mer effektiv, lærerik og selvsikker vakt i møte..