Innredning i ambulansen

Ryddig og rent1292020389230

Oversikt og plassbesparende løsninger er viktig i enhver arbeidsbil. I ambulansen er i tillegg hygieniske forhold vesentlig. Hvis alt har sin faste plass, og en har tydelig atskilte skitne, rene og sterile soner, blir det enklere å utføre godt arbeid.

Oppbevaring

Det er lurt å vurdere ulike typer hyller, reoler skuffer, skap og bokssystemer. Med modulsystemer kan en få tilpasset innredningen etter størrelse og funksjonalitet. De som selger bilinnredninger har god oversikt over hva som gjelder i et lokale som stadig er på farta.

Skilt og plakater

Merking av hva som er hvor i ambulansen kan være viktig i noen tilfeller. Kanskje er det også nødvendig med utvalgte prosedyreplakater. Det er ikke alt en bør overlate til hukommelsen. Plakater og merkelapper må det imidlertid ikke bli for mye av, da det kan gjøre det vanskeligere å finne fram.

Møblement og interiør

Stolene må være komfortable nok til å kunne reise langt i, men de må også være så stabile og hardføre at de tåler høy hastighet og ujevn vei. Det finnes ulike typer bårer, men det er uansett viktig at pasienten kan ligge stødig under fart. Alt av undersøkelsesutstyr må være nært båra under reisen.

Et viktig poeng med interiøret er at det må være lett å holde rent. Skinn er et typisk valg, men det finnes også noen kunststoffer som er et godt alternativ. Ta kontakt med en forhandler for nærmere informasjon, eller for å diskutere ulike muligheter, fordeler og ulemper ved ulike valg.

Det er også et poeng å tenke gjennom estetikken. Hvilke farger passer til hverandre? Hvilke mønstre og nyanser vil kunne bidra til å holde oppe humøret, uten at man blir lei av det innen en måned? Hva er det som gjør et design tidløst? Kanskje kan noe være utskiftbart, så er det mulig å variere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *